Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Vliegangst

Een op de drie mensen hebben last van vliegangst. Dit komt ruwweg door het feit dat je overlevingskans als het vliegtuig neerstort heel klein is. Voor de mensen die geen last hebben van vliegangst is het vaak moeilijk te begrijpen wat deze mensen door gaan. Zij gebruiken vaak als argument dat iedereen wel zonder na te denken in een auto stapt maar dat de kans dat je dan een dodelijk ongeluk krijgt veel groter is.

In Amerika is hier onderzoek naar gedaan en dit is inderdaad waar. Per 1 miljard gereisde kilometer overlijden er 0,04 mensen tijdens een ongeluk met een vliegtuig en er overlijden 4,5 mensen door een auto ongeluk. Je zou dus eigenlijk banger moeten zijn wanneer je een auto instapt. Alleen dit is bij bijna niemand het geval, omdat er in een auto ook vele ongelukken kunnen gebeuren zonder dodelijke slachtoffers. Bij het neerstorten van een vliegtuig is de kans nogal groot dat je dat niet overleeft.

Ondanks het grote aantal auto ongeluk wordt het rijden in een auto wel steeds veiliger. Dit komt mede door ontwikkelingen zoals de achteruitkijkcamera. Dit apparaat zorgt ervoor dat je ten alle tijden een beeld hebt van de situatie die achter de auto afspeelt waar je via de spiegel niet tot nauwelijks zicht op hebt. De meeste dodelijke auto ongelukken vinden plaats op de snelweg. Het is vaak lastig om in te schatten wat je medeweggebruikers van plan zijn. Door gebruik te maken van de achteruitrijcamera kan je eerder reageren op zulk soort onverwachte situaties. Als je op vakantie gaat en een lange afstand moet afleggen, zijn er ook achteruitrijcameras camper.

Oftewel het is nodig om je zorgen te maken bij het instappen van een vliegtuig, want de kans op een dodelijk ongeluk is heel klein. Wel is het noodzakelijk om goed op te letten tijdens het autorijden, om zo het aantal dodelijke verkeersongevallen te verminderen. Een achteruitrijcamera is hier een ideaal hulpmiddel bij!

Comments are closed.