Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Verder met je carrière met outplacement

Voor sommige mensen is het moeilijker om aan een baan te komen dan voor andere mensen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld lange tijd bij hetzelfde bedrijf gewerkt en hebben al heel lang niet meer gesolliciteerd. Als mensen op hun vijftigste op straat komen te staan kan dat erg moeilijk voor ze zijn, want ze zijn dan niet alleen hun baan kwijt, maar moeten na hun ontslag ook nog eens proberen om aan een nieuwe baan te komen. Veel van deze mensen hebben geen idee hoe ze in deze tijd moeten solliciteren.

Na een ontslag kan het voor sommige mensen vervelend zijn om aan een nieuwe baan te komen. Het vinden van een passende baan is nooit echt makkelijk. Mensen die voor het eerst of na een langere tijd weer moeten solliciteren moeten weer helemaal opnieuw uitvinden hoe solliciteren tegenwoordig werkt. Als vijftig plusser is dat best lastig omdat je ook andere dingen te doen hebt.

Voor deze mensen wordt het solliciteren makkelijker als ze een outplacementtraject doen bij bijvoorbeeld outplacement Rotterdam. Met outplacement worden mensen geholpen als ze een nieuwe baan proberen te vinden. In het eerste deel van het outplacementtraject leer je hoe je je het beste kan profileren op de arbeidsmarkt en in de het tweede deel van het traject ga je solliciteren eventueel met behulp van een adviseur.

Ook als je een baan hebt kun je al wat aan je toekomst doen. Je kan bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding volgen. Met loopbaanbegeleiding helpt een coach je bij het vinden van antwoorden op vragen over jouw functioneren en wordt je geholpen bij het beantwoorden van vragen over jouw carrière. Tijdens een aantal sessie leer je dan meer over jezelf en ben je beter voorbereid voor wanneer je ooit een nieuwe baan moet zoeken. Want je weet al wat je wil en hoef je dat alleen nog leren te verkopen.

Comments are closed.