Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Tips om te stoppen met roken

Stoppen met roken is niet makkelijk. Toch kan het, dagelijks stoppen talloze mensen en raken nooit meer een sigaret aan. Lees hoe jij ook makkelijk kan stoppen met roken.

Bereidt je goed voor

We kunnen je duizenden tips geven om te stoppen met roken, maar het belangrijkste is dat je je goed voorbereidt. Je moet echt willen stoppen. En om dat te doen moet je een of meerdere goede redenen hebben. Sommige mensen sluiten een weddenschap af, maar dat is niet echt motiverend. Je moet stoppen met roken omdat je het echt wilt. Veel mensen stoppen uit gezondheidsredenen. Anderen stoppen omdat ze van hun gele tanden en muren af willen. Er zijn talloze redenen waarom mensen er een punt achterzetten.

Wat belangrijk is, is dat je een checklist maakt, waar je goed over nadenkt. Waarom wil je stoppen? Een checklist kan helpen als je het moeilijk hebt als je eenmaal bent gestopt. Mensen vergeten door de trek namelijk vaak waarvoor ze zijn gestopt. Door even naar je checklist te kijken als je twijfelt, weet je weer waar je het voordoet.

Coldturkey of met hulp?

Het is niet aan te raden om van het ene op het andere moment te stoppen met roken. Maar weinig mensen slagen dan. Het is ten zeerste aan te raden om gebruik te maken van een hulpmiddel. Het beste zijn pleisters. Zo kan je langzaam je nicotine inname afbouwen zonder dat je last hebt van erge trekgevoelens.

Lees meer over stoppen met roken op nuroken.nl

Comments are closed.