Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Scheiden of blijven: Als het huwelijk niet meer is wat het was?

Een relatie aangaan is niet zo moeilijk. Een relatie onderhouden des te meer. Velen maken de fout het allemaal maar voor lief te nemen en investeren nauwelijks meer in de relatie. En soms zoeken we de uitdaging bij iemand anders. Dat lijkt dan een tijdje helemaal het einde maar wanneer je houding niet verandert zal ook die relatie verzanden. Gehuwden wonen over het algemeen samen. Vroeger was dat zelfs een verplichting. Wanneer je samen het leven deelt is de kans groot dat het niet meer om jullie draait maar om het huishouden, het werk, de financiën, de nieuwe auto, de vuilnis buiten zetten, het huishouden en het gezin. Alle verplichtingen maken dat er weinig tijd meer in elkaar wordt geïnvesteerd. En dan ineens vraag je je af of je nog wel getrouwd wilt blijven. In deze blog lichten wij de vraag scheiden of blijven nader toe.

Scheiden of blijven: Beslis niet te snel

Scheiden of blijven is een duivels dilemma. Scheiden lijkt vaak de oplossing maar iedereen die al eens gescheiden is weet dat scheiden verre van ideaal is. Ten eerste kost het veel geld maar belangrijker nog is dat je na de scheiding je leven opnieuw moet opbouwen. Op alle fronten in je leven heb je een verlies geleden. Het kost dus tijd, doorzettingsvermogen en energie om je nieuwe leven vorm te geven. Scheiden staat in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen in je leven. Ook wanneer er kinderen zijn maakt dit de beslissing gevoeliger. Omdat je sowieso niet met het dilemma kan blijven rondlopen zul je openheid van zaken moeten geven. Je zult je partner moeten inlichten.

Zoek een gespreksleider, zoek een mediator

Wanneer jullie het proces van overleg ingaan is het verstandig om een mediator in te schakelen. Deze kan ervoor zorgen dat de gesprekken goed verlopen en tegelijkertijd is een mediator onpartijdig. Mochten jullie uiteindelijk toch beslissen om te gaan scheiden dan kan de mediator hierin een praktische rol vervullen. Ik wens jullie veel succes en een verstandige beslissing!

scheiden of blijven

Comments are closed.