Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Reizen door Myanmar

Een reis maken door Myanmar wordt steeds populairder. Daarom geven we je graag wat tips voor als je door Myanmar gaat reizen. Sommige tips zijn vooral handig voor backpackers en andere kan iedereen weer gebruiken. Het maakt niet uit hoe je zal reizen, Myanmar zal je sowieso verrassen. In Myanmar zul je merken dat de mensen nog erg puur zijn. Vak heb je ook de meeste bezienswaardigheden voor jezelf en ook is het allemaal prima te betalen. Wanneer je door Myanmar gaat reizen raden we aan om dit minimaal twee weken te doen. In Myanmar gaat alles net wat trager dan in de landen eromheen.

Warme kleren

Het kan in Myanmar behoorlijk koud worden, vooral in de wintermaanden. Dit verwacht je misschien niet gelijk, zeker als je eerder in landen als Cambodja en Thailand bent geweest. Het is er overdag heerlijk weer, maar zodra de zon onder is raden we aan om een trui en een lange broek aan te doen.

Neem voldoende “nieuw” cash mee

Je kunt tegenwoordig wel pinnen in Myanmar maar nog lang niet overal. Vaak werken de pinautomaten ook niet en daarbij komt ook nog dat je standaard ING pas vaak helemaal niet zal werken. Neem daarom voldoende dollars mee en zorg dat deze nieuw zijn. Zodra er een vouw of scheur zit in je briefgeld wordt deze vaak al niet meer aangenomen. Je kunt deze daarom het beste niet in je portemonnee bewaren. In Myanmar kun je je dollars inwisselen voor kyat en daar overal mee betalen. Vaak krijg je meer kyat voor grote biljetten.

Hotels en hostels van tevoren boeken

Dit is niet iets wat heel erg nodig is maar wel iets wat aan te raden is wanneer je graag betaalbare en gezellige overnachtingen wil hebben. Het is niet zo dat je thuis al alles moet gaan regelen maar wanneer je op het ene moment in een plaats zit en weet dat je over een paar dagen ergens anders gaat zijn is het aan te raden om alvast wat te boeken.

Treinrei

Dit is heel simpel , je moet echt een keer met de trein reizen. Zo krijg je prachtige uitzichten door het prachtige land.

Go off road

Dit moet je in Myanmar echt doen. In Myanmar is het heel makkelijk om dorpjes te bezoeken waar verder bijna nooit mensen komen. Je krijgt een gevoel van ontdekkingsreiziger in Myanmar en al helemaal wanneer je op plekken komt waar je zo ongeveer de enige toerist bent.

Reis informatie
De beste reistijd in Myanmar is van november tot en met februari. Je hebt daarnaast ook een visum nodig om het land te mogen betreden. Op de site van NRV Reizen lees je nog veel meer NRV Reizen ervaringen.

Comments are closed.