Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Ontwikkelingen komende jaren

De ontwikkelingen van alles wat u maar kunt bedenken gaan sneller dan ooit. Tegenwoordig heeft iedereen wel een mobiele telefoon. Terwijl de eerste fatsoenlijke mobiele telefoon pas in 2000 uit kwam. Ook een achteruitrijcamera kopen is eigenlijk al ouderwets. De afgelopen 20 jaar zijn de ontwikkelingen al zo snel zijn gegaan, dan moet dit de aankomende 20 jaar alleen maar erger worden. In dit artikel wordt de aankomende technologie besproken.

Er wordt voorspeld dat drones binnenkort pakketjes gaan bezorgen over grote afstanden. Denk hierbij pakketjes die met spoed naar ziekenhuizen moeten worden bezorgd.

De TU Delft heeft onlangs presentaties gehouden over de Hyperloop. Dit is een soort trein die zweeft in een soort buis. De trein werkt door middel van magneten, hierdoor is er weinig luchtweerstand waardoor de trein snelheden van 1200 kilometer per uur kan halen. Op deze manier zou je binnen een halfuur van Amsterdam naar Parijs kunnen reizen.

Volgens andere voorspellingen denken in 2025 de robots als mensen. Hierdoor zou nog veel meer werk geautomatiseerd kunnen worden. Maar dit is nu eerder een angstaanjagend idee. Ook zijn er ontwikkelingen gaande voor robots die huishoudelijke taken kunnen verrichten zoals stofzuigen en ramen lappen. Dit is natuurlijk een minder angstaanjagend idee.

In 2030 gaan de eerste astronauten naar Mars. In 2050 zou het dan zou zijn dat normale mensen ook op vakantie kunnen naar Mars, tenminste dit is waarschijnlijk alleen weggelegd voor hele rijke mensen.

Ook zijn veel bedrijven bezig met het ontwikkelen van zelf rijdende auto’s. Achteruitrijcameras zijn niet meer van de partij. In de toekomst hoeft u alleen nog maar mee te kijken met de auto om eventueel in te grijpen in noodgevallen. De vraag is alleen of dit wel zo veilig is en zal leiden tot meer of minder ongelukken. Het grootste gedeelte van de ongelukken wat tegenwoordig plaatsvindt is wel door menselijke fouten.

Comments are closed.