Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Nog steeds waterpijp in Nederland te krijgen

Het is bekend dat iemand die sigaretten, sigaren, shag, een pijp of een waterpijp rookt, schade aan zijn eigen gezondheid kan aanrichten en schade kan aanrichten aan de gezondheid van mensen uit de omgeving. De afbeeldingen en teksten op de pakjes shag zijn er dan ook niet voor niets, want op de pakjes staan allemaal afbeeldingen en teksten van dingen die kan krijgen als je tabak rookt.

Daarom worden de plekken in Nederland waar tabak roken is toegestaan steeds meer beperkt. In steeds meer openbare ruimtes mag je daarom niet meer roken, omdat roken dat de gezondheid van de andere mensen in gevaar kan brengen.

Sinds 1 juli 2008 is het verboden om in horeca gelegenheden te roken. Daarom mag je vandaag de dag ook niet meer in horeca gelegenheden roken, terwijl de horeca toch de plek is waar vaak wordt gerookt. De enige plekken waar je nu nog mag roken in de horeca is in de rookruimtes.

Shisha lounges vallen ook onder de horeca, maar serveren soms helemaal geen drankjes maar bieden alleen aan om waterpijp te roken met pijpen als amy shisha en khalil mamoon. Toch moeten ook deze lounges ruimtes maken waar mensen kunnen roken. Veel shisha lounge eigenaren vonden het niet leuk om deze ruimte te maken maar konden niet anders dan deze regelgeving volgen. Daarom maakten deze eigenaren een ruimte waar waterpijp kan worden gerookt.

Horecabedrijven die een deel van hun inkosten ergens anders vandaan halen hebben minder moeite met deze regeling, maar horeca bedrijven die bijna alleen inkomsten uit shisha hebben, hebben veel meer moeite met deze regeling. Want zijn moeten een ruimte maken voor niet rokende mensen, waar ze geen inkomsten hebben en moeten dus een deel van hun omzet inleveren waardoor ze minder omzet en winst kunnen draaien dan eerst en dat is niet leuk.

Comments are closed.