Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Moeiteloos goede SEO webteksten voor jouw website

SEO webteksten zijn een niet te onderschatten onderdeel van een goede website. Als bedrijf of organisatie wil je dat mensen jouw website vinden te midden de honderden miljoenen websites in de wereld. Het is belangrijk om bovenaan te staan bij de zoekresultaten van een zoekmachine, omdat een hogere plaatsing meer bezoekers betekent. Als mensen op jouw website vinden wat ze zoeken, zijn ze niet zo geneigd om ook naar de website van een concurrent te kijken. SEO webteksten zijn een belangrijk instrument voor een hoge plaatsing tussen de zoekresultaten.

 

De reden voor SEO webteksten

Webteksten hebben twee doelen. Ten eerste moeten ze ervoor zorgen dat een zoekmachine de website aanmerkt als relevant op het moment dat iemand bepaalde termen invoert in de zoekregel van een zoekmachine. Dat betekent meer dan bepaalde woorden vaak in een tekst verwerken. Zoekmachines kunnen namelijk herkennen of een tekst wel een echt verhaal bevat of gewoon een verzameling woorden is. SEO, oftewel search engine optimalization, zorgt ervoor dat een tekst zowel een begrijpelijke tekst is, als voldoende aanknopingspunten bevat om door een zoekmachine gevonden te worden.

 

Schrijven voor de opdrachtgever en lezer

Het tweede doel van een webtekst is natuurlijk de lezer informeren. In dit geval moet de lezer geïnformeerd worden over de bezigheden van de opdrachtgever. Dit zijn natuurlijk vaak bedrijven, maar het kunnen ook goede doelen of ideële organisaties zijn. De tekst moet dus informatie over iets bevatten. Waarover precies, wordt aangedragen door de opdrachtgever. Vaak gaat het maar over een klein deel van zijn bezigheden. Door deze tekst op zijn website te plaatsen trekt de opdrachtgever lezers naar zijn site, die daarna natuurlijk eerder geneigd zijn om van de diensten van zijn bedrijf gebruik te maken.

 

Onderzoek voor de inhoud

Om een onderhoudende tekst over een onderwerp te schrijven, moet de schrijver er iets vanaf weten. Door de grote hoeveelheid opdrachtgevers is het onwaarschijnlijk dat degene die een tekst schrijft ook daadwerkelijk ervaring met het product of de dienst heeft. Een goede tekstschrijver neemt daarom de tijd om zich in te lezen in de materie en daarna pas te gaan schrijven. Het internet is hierbij een uitkomst, omdat het hem in staat stelt overal ter wereld aan informatie te komen. Dit stelt hem in staat een inhoudelijk goede tekst te schrijven die geen kopie is van andermans werk. Plagiaat is uiteraard uit den boze.

Comments are closed.