Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Haal een kerstboom in huis

Wanneer de decembermaand is aangebroken, zoekt men elkaar structureel weer wat meer op. De dagen rond kerst zie je je familie en zit iedereen gezellig bij elkaar aan tafel voor een kerstdiner. Boven de rivieren heeft men het over het kerstfeest terwijl het van oorsprong katholieke deel van de bevolking liever over kerstmist spreekt. Over kerst zijn we het in ieder geval allemaal eens. Door heel Nederland viert men kerst en daar horen verschillende attributen absoluut bij. De kerstboom bijvoorbeeld. Het schijn dat er afgelopen jaar 2,8 miljoen kerstbomen verkocht worden.

 

In onze consumptiemaatschappij is dit misschien ook wel de keerzijde. Voor het plezier van twee tot drie weken halen we een enorme kerstboom in huis om die volledig op te tuigen. Het transport en het maken dan wel verbouwen van deze producten kost veel tijd en geld, maar is bovenal op milieu gebied niet zo duurzaam. Dan is het toch maar beter om in de toekomst een kunststof kerstboom aan te schaffen. Deze geeft je plezier voor een hoop jaren en je bent er een stuk duurzamer mee bezig dan ieder jaar een echte kerstboom inclusief transport vanuit Noorwegen aan te schaffen.

 

Je kunt dus kiezen voor goede alternatieven zoals de kunstkerstboom. Deze kan er net zo leuk uitzien als de echte kerstboom. Je kunt deze ook leuk aankleden met allerlei kerstballen en lichtjes, net als je met een echte zou doen.

 

Je kunt ook een kant en klare versierde kerstboom kopen. Dat scheelt natuurlijk een hoop tijd, maar het versieren is zeker met kinderen ook iets dat er eigenlijk wel een beetje bij hoort. Je kunt ook direct een kunst kerstboom met lampjes kopen. Zo heb je alles handig bij elkaar. Wel zo makkelijk. Tegenwoordig kun je deze kerstbomen ook online aanschaffen. Dat scheelt weer een ritje naar de winkel.

 

 

Comments are closed.