Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Goed voornemen: milieubewust leven

Het einde van het jaar is nabij en mensen beginnen massaal hun leven te overdenken. Op oudjaarsavond spreken we naar elkaar uit wat we het komende jaar anders gaan doen en wat we voortaan willen laten. Het is mooi om eens in de zoveel tijd stil te staan bij waar je bent en waar je naartoe zou willen met je doelen, al kan dat net zo goed op elke andere datum zijn dan 1 januari.

Goede voornemens die je vaak voorbij hoort komen zijn: een gezonder eetpatroon, meer bewegen en sporten, stoppen met roken of minder stress hebben. Het is logisch dat deze voornemens terug komen, want het zijn belangrijke dingen en blijkbaar vinden we het hierbij moeilijk om op het juiste pad te blijven.

Een goed voornemen dat we allemaal zouden moeten hebben is meer bewust omgaan met het milieu. Het lijkt soms een ‘ver van je bed show’, maar het feit is nu eenmaal dat we niet goed bezig zijn en dat we meer van de aarde vragen dan mogelijk is. Er zijn een aantal dingen die je kunt veranderen waardoor je meteen milieubewuster leeft.

Denk bijvoorbeeld eens aan de verwarming. Met dit koude weer staat de verwarming vast uren per dag aan, al dan niet de hele dag. Dit kost veel gas. Sinds een tijdje is er een andere manier van verwarmen gevonden, namelijk gasloos verwarmen met behulp van een warmtepomp. Dit is veel beter voor het milieu.

Ook kun je proberen zo min mogelijk afval te maken. Tegenwoordig zitten overal veel meer verpakkingen omheen dan nodig. Maak bewuste keuzes in wat je je huis binnenhaalt en wat je vervolgens weer weg moet gooien. Al dat overbodige plastic is belastend voor het milieu. Dit kun je al met kleine dingetjes doen, zoals een drinkfles gebruiken in plaats van steeds plastic flesjes kopen en weer weggooien.

Comments are closed.