Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

Een fijn kantoor voor jezelf creëren

Een groot deel van de Nederlandse bevolking werkt op een kantoor. Hier breng je dus dagen door van negen uur ’s ochtends tot ongeveer half zes ’s avonds. Heel wat uurtjes zit je dus op kantoor. Maar dan is het natuurlijk wel heel fijn en zeer prettig als dat kantoor een fijne omgeving is om al die uren in te werken van negen uur tot bijna zes uur. Door een prettige omgeving te creëren, zal je al in korte tijd merken dat jouw productiviteit zal toe nemen. Daarnaast zal je ook veel creatiever en innovatiever aan de slag kunnen. Een omgeving heeft namelijk heel veel invloed op hoe je functioneert in het kantoor en kan als het goed gedaan wordt jouw productiviteit en ook jouw creativiteit verbeteren en verhogen. De manier waarop het kantoor ingericht en ingedeeld is, is dus van groot belang.

 

Kleuren op de muur

Veel kantoren zijn volledig wit. De muren zijn wit, de bureaus zijn wit en soms zijn zelfs de vloeren wit. Maar een beetje kleur kan juist zorgen voor een creatieve boost of een rustgevende basis. Alles wit is namelijk best wel kil, redelijk kaal en eigenlijk gewoon een beetje saai. Volgens een bekende psycholoog die gespecialiseerd is in kleur, is het deel wat kleuren waarneemt ook direct verantwoordelijk voor de hormonen en de activiteit van een mens. Daardoor zit er dus zo’n directe relatie tussen het gebruik van een kleur en hoe iemand zich voelt.

 

Creëer een stedelijke jungle

Door planten terug te laten komen in een kantoor, verhoog je niet alleen de productiviteit maar maak je eigenlijk het hele kantoor gezonder. De planten zorgen namelijk voor zuurstof en zuiveren de lucht.

 

De juiste software

Het gebruik van de juist materialen scheelt enorm veel wanneer het gaat om frustratie en irritatie. Zo kunnen salarissoftware en zelfs online urenregistratie heel veel stress voorkomen.

Comments are closed.