Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

De babykamer inrichten

De babykamer inrichten is iets waar veel vrouwen naar uitkijken als ze zwanger zijn. Na een aantal maanden zwangerschap ga je daar toch maar eens aan beginnen en je wilt voor jouw baby natuurlijk de allerleukste babykamer maken. Mocht je niet weten waar je moet beginnen, lees dan vooral dit artikel met tips om je op gang te helpen.

Om te beginnen moet je uitzoeken wat je leuk vindt. Je kunt inspiratie opdoen in tijdschriften, bij andere mensen thuis en op internet. Pinterest is een hele leuke app om inspiratie op te doen voor inrichting.

Het kleurgebruik is heel bepalend voor het kamertje. Je hoeft je tegenwoordig helemaal niet vast te houden aan de standaard ‘blauw voor jongens’ en ‘roze voor meisjes’. Dat is al lang verleden tijd ondertussen. Je kunt kiezen tussen effen muren en behang met een printje. Wat de laatste tijd ook hip is, is om wandbekleding hout of steenstrips wit te gebruiken voor op de muren. Dit maakt de kamer meteen een stuk unieker en persoonlijker.

Dan heb je natuurlijk een babybedje nodig. Er zijn meerdere opties, je kunt bijvoorbeeld een wieg nemen, maar die kun je maar ongeveer gebruiken tot de baby 6 maanden is en daarna niet meer. Je kunt ook kiezen voor een ledikantje. Hierin kan je kind zo’n 3 jaar slapen.

Kleertjes kopen voor de baby is iets waar veel vrouwen al van jongs af aan van dromen. Maar die kleren moeten natuurlijk ook ergens blijven, dus je hebt een kledingkast nodig. Je kunt natuurlijk een standaard babykast kopen, maar kijk ook eens in een tweedehands winkel. Hier staan vaak hele unieke kasten voor een mooi prijsje.

Als laatste is het uiteraard belangrijk dat je let op de veiligheid voor de baby. Bij de indeling moet je er op letten dat het bedje niet in de buurt van een verwarming staat, want de temperatuur is erg belangrijk. Ook moeten er geen losse snoeren over de vloer liggen.

Comments are closed.