Niets voor Niets

Op deze website krijg je niets voor niets...

ADSL niet leverbaar? De satelliet is de oplossing

Het komt nog steeds voor in Nederland dat breedband internet (ADSL) niet leverbaar is op bepaalde adressen. Meestal gaat het om woningen of bedrijven in het buitengebied van Nederland. Omdat ze te ver van de centrale af zitten is het niet mogelijk om deze verbinding aan te vragen. Kabel internet kan vaak ook niet worden geleverd omdat er simpelweg geen kabel aanwezig is in de woning.

Internet via de telefoonlijn niet werkbaar

 

De enige oplossing voor deze mensen en bedrijven is vaak om via de telefoonlijn het internet op te gaan. Maar dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Misschien kun je je die oude verbinding nog wel herinneren. Er kwamen allemaal piepjes uit je modem, en internet moest worden bepaald per minuut. Daarnaast van de verbinding die gemaakt werd enorm traag, en bijna niet mee te werken. Dat was vroeger het geval. De internet applicaties zijn nu veel groter geworden en werken met een telefoon internetverbinding is vrijwel onmogelijk geworden.

Alternatief beschikbaar, niet erg bekend

Gelukkig is er voor deze mensen een alternatief. Een alternatief dat overigens niet heel erg bekend is gebleken. En dat is internet via de satelliet. Dat is dus een schotel waar normaliter televisie mee gekeken wordt in sommige huishoudens. Via de schotel kan het internet op worden gegaan. Er is hiervoor echter wel een speciale schotel nodig. Het is dus niet een kwestie van je huidige schotel aansluiten en op internet gaan.

Speciale schotel nodig

 

Er dient een zogenaamde tooway schotel te worden geïnstalleerd. Deze schotel kan zowel verzenden als ontvangen. Hierdoor is het dus mogelijk om een internetverbinding tot stand te brengen. Naast deze speciale schotel dient er ook een abonnement te worden afgesloten. Dit is vergelijkbaar als bij ADSL of een andere internetleverancier. Deze provider kan u ook voorzien van een modem, en kan eventueel de installatie voor u verrichten. Wilt u internet via satelliet bestellen? Dan kunt u bij verschillende providers terecht.

 

Comments are closed.